A Minőségi Hajápolás Módszerei

Olvasási idő: 3 min

gyönyörű hajú nőkEbben a cikkben olyan, 100%-ban természetes módszereket ismertetünk, melyekkel megőrizhető a hajunk egészsége és ereje. Minden nő – és gyakran sok férfi is – vágyakozik erős, egészséges, vastag és csillogó hajra, mely sokáig megőrzi állapotát. Ahhoz, hogy sokáig ilyen maradjon a hajunk, folyamatosan kell használnunk olyan jó minőségű és természetes hajápolókat, amelyek nem károsítják a hajat vagy a fejbőrt. Emellett a megfelelő étrend is segíthet, esetlegesen különféle vitaminokkal és étrendkiegészítőkkel megtámogatva.

Amint már említettük, javasoljuk az enyhe, a fejbőrt alaposan és annak károsítása nélkül megtisztító samponok használatát. Emellett még a megfelelő hajbalzsam használata is segíthet, mivel könnyebben formálhatóvá teszi a hajat, így segítségével kibogozhatók az összekuszálódott csomók. A Bionetic kiváló termék természetes alapanyagokból a haj megerősítésére és szépítésére

Sok nő napi rendszerességgel használ különféle, a hajgyökereket tápláló és frissítő hajmaszkokat. Ezek mindegyike hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat tetőtől talpig, ugyanakkor védik is azokat a külső behatásoktól.

Alább ismertetünk néhány természetes eljárást, mellyel a hajának állapotát jelentősen javíthatja. Önre bízzuk, hogy melyiket választja.

Olívaolaj

olivaolajMint ahogy mindannyian tudjuk, az olívaolaj olyan erős tápanyagokat tartalmaz, melyek az idősödést lassítják. Magas az A- és E-vitamintartalma, így hidratálja és táplálja a bőrt, miközben a szabadgyökök garázdálkodását is megfékezi.

Mindössze annyit a dolga az olívaolajjal, hogy a haj samponozását megelőzően szétkeni rajta. A hajszálak teljes hossza mentén kenje szét az olajat, majd hagyja fent 60 percig. Természetesen ezután mossa is le a hajat samponnal ugyanúgy, ahogy szokta. Ez nagyon gazdaságos, ugyanakkor hatékony módszer arra, hogy felfrissítse és táplálja a haját. Javasoljuk, hogy ezt legalább heti rendszerességgel végezze, vagy minden egyes hajmosás alkalmával.

Zöld Vagy Fekete Tea

zöld teaKészítsen egy sűrítményt zöld vagy fekete tea felhasználásával, majd ezt kenje szét a fején. Ez a módszer erősíti a hajszálakat, eltávolítja a felesleges faggyút, valamint zsírtalanítja a hajgyökereket. Mindezek azt eredményezik, hogy a haj jól láthatóan világosabb és egészségesebb lesz, a fejbőr pedig hidratálódik.

A sűrítmény körülbelül 10 perc alatt végzi el a dolgát, ezt követően mossuk le alaposan a fejünket.

Ecet

almaecetEgy másik népszerű, de ugyanolyan hatásos hajkúráló módszer az, hogy minden hajmosás után átmossuk ecettel. Azt javasoljuk, hogy minden egyes liter vízre jusson két evőkanálnyi ecet, és lehetőleg hideg vízben oldjuk azt fel.

A magas savasságának köszönhetően elválasztja a fejbőrtől a pikkelyeket, emellett fertőtlenít is, így a haj fényessé, selymessé és egészségessé válik.

Kamilla

kamillaA jólismert nyugtató hatásainak köszönhetően népszerű a kamilla, melynek sűrített változatát a hajra kenve elősegíti az irritált fejbőr megnyugtatását, valamint a hajgyökerek megerősítését.

Csak kenje be vele a fejét, tartsa fent körülbelül 20 percig, majd mossa le.

Sör

sörA sörárpának és malátának köszönhetően a sör is képes elősegíteni az egészséges és csillogó hajszín elérését. Öntsön sört a hajára, majd hagyja fent körülbelül 10 percig.

Azonnal észre fogja venni, hogy máris fényesebbé vált a haja. Szükség esetén a sörhöz keverhet még kevés avokádót vagy jojobát, hogy puhábbá tegye a hajat. A procedúra végeztével alaposan mossa meg a haját.

Egészséges Táplálkozás

Mindezeken túl az is fontos, hogy táplálkozzon egészségesen, mivel a változatos, természetes alapanyagokból készült tápanyagoknak is nagyon fontos szerepük van az egészséges fejbőr és haj meglétében. Emellett bőséggel fogyasszon vizet, valamint állítson össze C-vitaminban gazdag étrendet, mivel ezek is jelentős mértékben járulnak hozzá az egészségesebb hajkorona meglétéhez.