Kombinálja az ételeket és a jógát a szemnek az erősebb látás érdekében

Olvasási idő: 6 min

szemnek az erősebb látás érdekében

Amellett, hogy érzelmeket fejez ki, ez a nagyon fontos szerv fő hivatkozási pontként szolgál a minket körülvevő valóságban. Ezért kell rendszeres szemprofilaxist végeznünk. Ezt különféle gyakorlatokkal lehet megtenni. Az elmúlt években a tibeti gimnasztika a jobb látás érdekében és a jógaedzés széles körben elterjedt.

Melyek a látáskárosodás különböző típusai? Szelén-kiegészítőt kell szednem a látásom javítása érdekében? Melyek a szem számára leghasznosabb és legkárosabb élelmiszerek? Tanácsos-e jógázni, hogy javítsam a fókuszálási és képérzékelési képességemet? Mikor következik be részleges vagy teljes látásvesztés? Milyen szemmegelőzést kell tenni?

A károsodott látás és az olyan krónikus betegségek, mint az asztigmatizmus, a rövidlátás és a távollátás gyakran szükségessé teszik szemüveg vagy kontaktlencse viselését. Jó néhány havonta szemészhez járni megelőző vizsgálatokra. A legtöbb szakértő azt is javasolja, hogy váltson környezetbarátabb életmódra. Ez magában foglalja a megfelelő, szemnek tetsző ételekben gazdag étrendet, valamint a jobb látást biztosító jógagyakorlatokat.

szemek, látás

Jó, ha megtanulod felismerni a finomított cukrokban és sókban gazdag ételeket. Rendkívül károsak a jó látásra. Tovább erősítheti fókuszálási és képfelfogó képességét, ha erre a célra természetes termékekhez fordul. Az Oculax biokapszulák a legnépszerűbb termékek közé tartoznak erre a célra. A fórumokon kitűnőek a vélemények, visszajelzések róluk, a vásárlók megfizethetőnek tartják magyarországi árukat.

Tanuld meg, hogyan kombinálhatod a szemnek tetsző ételeket jógagyakorlatokkal a jobb látás érdekében!

Egyre jobban romlik az emberi látás? – A szemkárosodás típusai!

A szemkárosodás típusai

A Forbes és a Times legújabb publikációi azt mutatják, hogy egy átlagos ember naponta 8-11 órát tölt a számítógép előtt. Ez elkerülhetetlenül negatív mellékhatásokhoz vezet. Az enyhébbek némelyike, mint például a halántékfájdalom, a fáradtság és a könnyű irritáció, szintén a tartós látásromlás tünete lehet. Ugye nem akarod megkockáztatni, hogy teljesen elveszítsd?

Akkor talán itt az ideje a szemmegelőzésnek. Előfordult már, hogy összehúzta a szemét és megdörzsölte a szemét a számítógép előtti hosszú szakasz után? Ha igen, nem vagy egyedül. Az elmúlt 20 évben jelentősen megnőtt a különböző típusú látáskárosodásban szenvedő felnőttek számának meredek növekedése. A leggyakoribb panaszok a homályos látás, a szemek viszketése és könnyezése, a kettős látás és a feszültség egyéb jelei.

A szemészek azt javasolják, hogy mindennapi életünkben hangsúlyozzuk a következő gyakorlatokat a látás erősítése és megőrzése érdekében:

 • Óránként tartson 10 perc szünetet a számítógép képernyőjétől.
 • Csukja be a szemét, és feszítse meg halántékát, és dörzsölje meg, ha fáradtnak érzi magát.
 • Táplálkozz természetesen, beleértve a szelénben gazdag ételeket a jobb látás érdekében.
 • Gyakrabban menjen ki a friss levegőre.
 • Végezzen jóga szemgyakorlatokat.

Melyek a szem számára leghasznosabb és legártalmasabb ételek?

leghasznosabb és legártalmasabb ételek

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás kulcsfontosságú a jó összpontosítási képesség fenntartásához. A képek vizuális észlelése és reprodukálása kulcsfontosságú egyéni működésünkhöz. Egészségesebb ételek fogyasztásával azon dolgozunk, hogy csökkentsük a különböző típusú látásproblémák kialakulásának kockázatát. A súlyos betegségek elkerülhetők, ha étrendünkbe beiktatjuk a vitaminokat, luteint és az antioxidánsként ismert ásványi anyagokat tartalmazó termékeket.

A következő élelmiszerek tekinthetők a szem számára leghasznosabbnak:

 • Sárgarépa, kelkáposzta, spenót és zöld zöldségek. A-vitaminnal és luteinnel telítettek.
 • Máj. Egy másik nagyszerű A-vitamin forrás.
 • Cukkini és kelbimbó. Kiválóan alkalmas hasznos antioxidánsok és lutein beszerzésére.
 • Édesburgonya és vaj. Ismét telítve az oly fontos A-vitaminnal.
 • Olajos halak és tenger gyümölcsei. Nincs náluk jobb omega-3 forrás.

Kerülje a következő vizuálisan káros élelmiszereket:

 • Gazdag finomított cukrokban és transzzsírokban, például majonézben, salátaöntetben vagy zselékben.
 • Fehér ételek, például tészta, kenyér és rizs.
 • Zsíros húsok. Vágja le a sertéshúst az asztalon.
 • Margarin. Az egyik legveszélyesebb élelmiszer a szem számára.
 • Telített zsír. Úgy viselkednek, mint a jó látás “gyilkosa”.

Fordítsunk nagyobb figyelmet a legjobb jóga- és tibeti szemgyakorlatokra és a jobb látásra.

Szemjóga – Gyors és egyszerű gyakorlatok a jobb látásért

Szemjóga A szemek ablakok a lélekre, amelyben szerelmesek leszel. A szemészet nagyszámú betegség diagnosztizálásában segít, a retina és a szemlencse állapotának megfelelően. Vizuális képességünk segít eligazodni a minket körülvevő valóságban. Valamint egy közvetlen veszély észrevétele, például egy száguldó autó a járdára közeledve.

Előfordult már, hogy összehúzta a szemét és megdörzsölte a szemét, miután hosszú ideig ült számítógép előtt? Ha igen, nem vagy egyedül. Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy átlagos felnőtt naponta több mint nyolc órát tölt valamilyen képernyőt bámulva. Ez a tény elkerülhetetlenül a homályos látástól, viszkető és könnyező szemtől és fejfájástól szenvedő felnőttek számának növekedéséhez vezetett. A képernyők, beleértve a számítógép-monitorok, táblagépek és okostelefonok képernyőit is, arra kényszerítik a felhasználókat, hogy tekintetüket az archoz közeli távolságra összpontosítsák.

Szerencsére a jóga szemgyakorlatok segíthetik a szemizmok és a retinasejtek regenerálódását. A hivatásos szemészek is ajánlják, ezek a gyakorlatok gondos gyakorlással ellazítják a megfeszült szemizmokat, csökkentik az arc és a szem feszültségét. Segíthetnek a fókuszáló képességünk erősítésében is.

Íme néhány gyors és egyszerű jógagyakorlat a látás erősítésére:

Jóga gyakorlatok a szemizmok összpontosítására és erősítésére:

Jóga gyakorlatok

 1. Üljön kényelmes testhelyzetbe.
 2. Fókuszáljon egy távoli tárgyra, és nézzen oda néhány másodpercig.
 3. Vigye a fókuszt egy közelebbi témára, és nézze meg néhány másodpercig.
 4. Ezután összpontosítson valami közeli dologra, például a keze hüvelykujjára.
 5. Nézd – először vissza a legtávolabbi objektumhoz, majd a legtávolabbihoz.
 6. Ismételje meg ezt a gyakorlatot többször 2 perc alatt.

Jógagyakorlat szemszárazság és fáradtság ellen:

Jógagyakorlat szemszárazság

 1. Üljön vagy álljon egyenesen. Tartsa a vállát ellazulva, a nyakát egyenesen és előre tekintsen.
 2. Pislogjon nagyon gyorsan 10-15 másodpercig.
 3. Óvatosan hagyja becsukódni a szemét.
 4. Próbálja megismételni az eljárást legalább óránként.

Jóga gyakorlatok a szemizmok erősítésére:

Jóga szemizmok

 1. Erőteljesen dörzsölje a kezét 10 másodpercig, hogy meleg és energia érzetet keltsen a tenyerei között.
 2. Óvatosan helyezze a tenyerét a szemére, és csukja be. Vegyünk néhány mély lélegzetet és hosszabb kilégzést, ellazítva a testet.
 3. Érezze, ahogy a hő és a sötétség lassan megnyugtat, és megszünteti a feszültséget a szem hátsó részén.
 4. Hagyja, hogy tenyere a szemén pihenjen, amíg a melegség érzése el nem tűnik.

#1. Tibeti gyakorlat a szemek eltakarására a kéz tenyerével

Tibeti gyakorlat

Dörzsölje össze a kezét 10-15 másodpercig, amíg melegnek és energikusnak érzi magát. Ezután óvatosan helyezze őket a szemekre. Az ujjbegyek a homlokon, a tenyér a szemek felett, az alsó rész pedig az arcokon nyugodjon. Ne érintse meg közvetlenül a szemgolyókat, hanem alakítson ki előttük egy “sötét függönyt”.

Csukja be a szemét, lélegezzen mélyeket és lazítson. Képzeld el a szemeket, amelyek szivacsként szívják magukba a sötétséget, és befogadják kezeid gyógyító melegét és energiáját. Képzelje el, hogy puhává és tágassá válnak, és élvezze a vizuális stimulációtól való szünetet. Folytassa a tibeti gyakorlatot a tenyerével, amíg el nem lazul. Ez eltarthat néhány másodpercig vagy öt percig. Amikor készen állsz a valóságba „kitörni”, lassan nyisd ki a szemed.

Fontos! Ezt a tenyérgyakorlatot sikeresen kombinálhatod a bio-szem kapszulákkal O.K. Look.

#2. Jógagyakorlat a látás erősítésére szemforgatással!

Jógagyakorlat a látás

Üljön egyenesen, egyenes gerinccel, és lazítson. Lágyítsa meg a szemét a szem és az arc izmainak ellazításával. Anélkül, hogy mozgatná a fejét, nézzen fel a plafonra. Ezután lassan forgassa el a szemét az óramutató járásával megegyező irányba, a lehető legnagyobb kört követve. Ennek során óvatosan összpontosítson a perifériás objektumokra. Ismételje meg 3-szor, majd csukja be a szemét és lazítson. Ha készen áll, hajtsa végre ugyanazt a mozdulatot úgy, hogy a szemét háromszor az óramutató járásával ellentétes irányba forgatja.

Hasznos! Ez a jógagyakorlat az összpontosító képesség erősítésére még jobban működik a Ocuvit biokapszulákkal.

#3. Fókuszváltás gyakorlat!

Fókuszváltás gyakorlat

Lazítsa el a testét, és vegyen egy mély lélegzetet. Tartsa az egyik kezét egyenesen maga előtt, laza ökölben, hüvelykujjával felfelé. Összpontosítsa rá a tekintetét. Miközben ezt teszi, lassan mozgassa hüvelykujját az orra felé, így elveszíti tiszta képét. Szünet tartson 1-2 lélegzetet, majd nyújtsa vissza a kart az eredetileg nyújtott helyzetbe, miközben a hüvelykujjra fókuszál. Ismételje meg legfeljebb 10-szer.

Elképesztő! A közeli és távoli képek vizuális érzékelése még jobb lesz a VisOn biokapszulákkal!

#4. Jóga-szemgyakorlatok távoli tárgyak nézéséhez!

Jóga-szemgyakorlatok Fókuszálja a tekintetét egy távoli tárgyra. Ha bent vagy, nézz ki az ablakon. Nézze meg a lehető legtisztábban, miközben fokozatosan ellazítja a szem és az arc izmait. Vegyél egy mély levegőt, majd lassan fordítsd tekintetedet egy másik távoli tárgyra magad körül.

Képzeld el, hogy a szeme gyengéden belemélyed a képbe. Továbbra is hagyja, hogy látása „lebegjen” a körülöttünk lévő világban, megállva a tőled különböző távolságra lévő tárgyak előtt. Kiegészítő bónuszként. Élvezd a látomást és légy hálás.

Értékes! Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy helyreállítsa normál látását, kombinálva ezt a szemtréninget az Ophtalax biokapszulákkal!

#5. Rotary jóga-szemgyakorlat!

Rotary jóga-szemgyakorlat

Üljön egyenes lábakkal a test előtt. Helyezze a bal kezét a bal térdére. Tartsa a jobb öklét a jobb térdén úgy, hogy hüvelykujja felfelé mutasson. Egyenesítse ki a könyökét. Ezután tartsa mozdulatlanul a fejét, és összpontosítsa a tekintetét a hüvelykujjára. Készítsen egy kört a hüvelykujjával. Ismételje meg 5-ször az óramutató járásával megegyezően és balra. Ezután kezdje újra az eljárást a bal hüvelykujjával. Ha végzett, csukja be és lazítsa el a szemét, és teljesen ellazuljon.

Tudtad, hogy …? Az Oftalmin biokapszulák a tisztább látásért és a fókuszért minden jógagyakorlatnál gyorsabban helyreállítják a látását!

A szem egészsége meghatározza az életminőséget!

szemgyakorlatok, látásjavítás

Soha nem tudhatod, milyen értékes az emberi látás, amíg el nem veszed. Tegyen meg mindent, hogy megtartsa. Végezzen rendszeres szemprofilaxist. Pihenj és nevess többet. Táplálkozz természetesen a vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag menü segítségével. Így tisztán fogod látni és érzékelni a körülötted lévő világot minden fényes részletével!

>>További érdekes cikkekért tekintse meg blogunkat<<