Detox Program

Olvasási idő: 4 min

Detox ProgramSzeretné teljes mértékben méregteleníteni a szervezetét? Szeretné elűzni a méreganyagokat? Ennek titka a mindenki által jól ismert gyümölcsökben és zöldségekben rejlik. Teljesen természetes módszert nyújtanak a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez.

A méreganyagok olyan káros anyagok, melyek az emberi szervezetben gyűlnek össze. Sokféle kategóriába sorolhatók, például a túl sok étel fogyasztása, rosszul hőkezelt húsételek vagy lassan lerakodó mérgek miatt kialakuló belső mérgezés, a káros anyagok, a gyomorban kialakult felmaródások, erróziók, a rosszul elfogyasztott ásványi anyagok okozta mérgek és sok egyéb másféle méreganyag.

A kívülről érkező kórokozók okozta megbetegedéseket sokféle behatás okozhatja, például a rendszeres érintkezés füsttel, szmoggal, szennyezett levegővel stb. Ezek a mérgek felgyülemlenek az emberi testben, és amint elég gyűlt fel belőlük, a kiiktatásukért felelős szervek, mint a vese, a bőr és a tüdő már képtelenek lesznek teljes mértékben eltávolítani azokat.

Íme pár könnyen bevethető módszer, mellyel segíthetjük szervezetünket, hogy megszabaduljon a káros mikroorganizmusoktól és baktériumoktól.

Vitaminban Gazdag ételek

Vitaminban Az első lépés mindig a legfontosabb, jelen esetben ez pedig az, hogy az egészségtelen táplálkozási szokásunkon változtassunk, és koncentráljunk egy megfelelő, kiegyensúlyozott étrendre. A káros méreganyagok gyors és hatékony lebontásának érdekében articsókát és spárgát is vegyünk be étrendünkbe, lehetőleg napi rendszerességgel.

Ezek jelentős mértékben hozzájárulnak a vese alapfunkcióinak ellátásához. Ezek között szerepel a folyadékok testből való eltávolítása, az ún. vizeletkiválasztás, valamint a mikroorganizmusokból a szervezetre káros és selejtes anyagok kiszűrése.

A brokkoli egy nagyon hasznos zöldségféle. Nagyon magas a rosttartalma, és néhány jelentős antioxidáns anyagot, valamint nagyon sok C-vitamint is tartalmaz. A citrusfélék megfelelő mennyiségű bevitele is létfontosságú a méreganyagok és kórokozók sikeres eltávolítása érdekében, valamint, hogy fenntartsuk a megfelelő közérzetet és egészségünket.

A C-vitaminban dús citrusféle gyümölcsöknek nemcsak szűrő funkciójuk van, de még a májsejteket is hatékonyan védik.

A basmati rizs, valamint a kapor könnyen emészthető dolgok, ezek serkentik a gyomorműködést és stimulálják a természetes vizeletkiválasztást. A fokhagyma nem csak a mitológiában és modern városi legendákban népszerű vámpírok elűzésére kiváló, de tökéletes természetes antioxidáns anyag, mely hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez.

A gyömbér, pitypang és aloevera-teák is szintén nagyon fontos segítőtársai az egészséges testnek és elmének, mivel erős tisztító hatással bírnak.

Ezeknél nem kevésbé fontos, hogy teljes mértékben száműzzük étrendünkből a főzött és sült ételeket, alkoholt, édes italokat, vörös húst, valamint nagyon szorítsuk vissza a só és cukor bevitelét. Csak a megfelelő ételek fogyasztása segítheti elő a szervezet gyümölcsöző, hosszútávú megtisztulását a méreganyagoktól.

Rendszeres Folyadékbevitel

FolyadékbevitelA káros anyagok megfelelő eltávolításának érdekében szükséges napi folyadékbevitel legalább 2 liter. Így természetes módon kerülnek ki a szervezetből a nap folyamán felgyűlt méreganyagok, és a fontos szervek, mint a máj és a vese, egészségesek maradnak.

Javasoljuk, hogy rendszeresen igyon meg egy pohár langyos vizet, főleg kora reggel, rögtön felkelés után. Ez elősegíti az éjszaka alatt felgyülemlett kórokozók sikeres eltávolítását.

Ha pár csepp citromlevet cseppent a vízbe, a májműködés normalizálódik és erősödik.

Végezzen Sportot és Fizikai Tevékenységeket

Sportot A sportolás és testmozgás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy kiadja a méreganyagokat, kórokozókat és egyéb káros anyagokat a szervezetből, mivel azok az izzadással együtt is távoznak.

A legjobb eredmények akkor tapasztalhatók, ha kint a szabadban végez fizikai sportot, mint például kocogás, úszás, futás, kerékpározás vagy egyszerűen csak minden nap napi fél óra kellemes és energetikus séta a szabadban. A legtöbb ember nem is tud arról, hogy nem tud megfelelően lélegezni. A görcsös levegővétel idő előtt öregíti a szervezetet és az azt felépítő sejteket.

Ez a helytelen levegővétel megfosztja a szervezetet a számára szükséges oxigéntől és ez is elkerülhetetlenül a méreg felgyülemléséhez vezet. Erre a problémára jó megoldást kínálnak a jógagyakorlatok.

A Pranayama technika sikeresen alkalmazható, mely a „mosott” vagy belső spirituális energia féken tartására irányul azzal, hogy megfelelően, irányítottan veszünk levegőt.

Három fő változata van: bhastrika, kapalabhati és nadi shodhan pranayama. Ezek elősegítik a széndioxid és a hasonló káros anyagok szervezetből való felszabadulását, eközben növelve a tiszta oxigén szétáradását a teljes szervezetben. Ezek a gyakorlatok emellett még a vérkeringést is serkentik, edzik a gyomrot és növelik a tüdő falainak erejét és rugalmasságát.

A bőr Alapos átdörzsölése

A bőr átdörzsölése, detoxA bőr alapos átdörzsölése egy olyan egyszerű folyamat, mely sikeresen eltávolítja az elhalt bőrsejteket a bőrszövet legfelső rétegéről és eközben stimulálja az immunrendszert és a petyhüdt részeket annak érdekében, hogy a méreganyagok távozása könnyebben megtörténjen.

Válasszon egy megfelelő méretű, nagy kefét megfelelő szálakkal, melyet minden egyes bőrterület tisztítása után alaposan mosson le. Általában a lábbal érdemes kezdeni, majd folytassuk a háttal és hastájékkal.

A folyamat nem tart tovább 10-15 percnél és ez követően javasoljuk a jó hosszú, forró és frissítő zuhanyzást.

Szauna és Törökfürdő Látogatása

SzaunaA szauna, valamint a forró fürdő, vagy ahogy még szokás nevezni, törökfürdő két olyan hely, ahol megtisztulhat a bőrfelület – ezt már az ősidők óta tudjuk.

Emellett még nyugtató és harmonizáló hatásuk is van, valamint alaposan megtisztítják a bőrt az apró részecskéktől és méreganyagoktól.

Különösen javasoltak magas vérnyomás és szívpanaszok esetében.

Természet – a Legjobb Orvosság

Természet Ha azt kívánjuk hogy teljesen méregtelenítsük és megtisztítsuk a szervezetünket a méreganyagoktól, baktériumoktól, akkor teljes mértékben támaszkodhatunk a környezetbarát és régóta ismert, fentebb ismertetett módszerekre.

Nem csak hogy segítenek eltávolítani a kórokozókat a szervezetből, de emellett javítják a közérzetet és segítik a szervezet kulcsfontosságú funkcióinak működését.

>>További érdekes cikkekért tekintse meg blogunkat<<