Hatékony és Egyszerű Kezelés Lábgombára

Olvasási idő: 2 min

Kezelés LábgombáraA lábgomba, amely sportolóknál is ismert, gombásfertőzés amely sebeket, hólyagokat, égetést, viszketést, bőrpírt és hámlást okoz. Néhány ember számára a lábgomba nagyon problémás lehet, de ez nem jelenti azt, hogy semmit nem lehet ellene tenni.

A lábgomba kezelésére számos lehetőség áll rendelkezésére. Íme egy pillantás a leghatékonyabb és legegyszerűbb kezelésekre.

Válassza ki a cipőjét figyelmesen

cipőjét A cipők, különösen a zárt lábbelik hozzájárulnak a lábgomba kialakulásához. Ennek az az oka, hogy a problémát okozó gomba meleg és nedves körülmények között alakul ki, amelyet a zárt cipő biztosít.
Olyan cipők, amelyek nem teszik lehetővé a levegőnek a lábujjak elérését gombát okozhatnak, vagy rosszabbá tehetik a problémát.

Tehát, amikor a cipő kiválasztására kerül sor, azokat kell választani, amelyek ‘lélegző’ anyagból készültek, segít a lábak szárazon tartásában is.

Viseljen pamutzoknit

Viseljen pamutzoknitHa zárt cipőt viselsz, gondoskodnia kell arról, hogy zoknit is viseljen. A zokni felszívja a nedvességet.

A pamutzokni a legjobb megoldás, mert csökkenti a lábgomba kialakulását.

Aludjon eleget!

Aludjon elegetAz alváshiányban a szervezet immunrendszere legyengül. Mint tudják, erős immunrendszerre van szükség a fertőzések és a betegségek elleni küzdelemhez.

Tehát, ha lábgombától szenved és nem alszik eleget sokkal lassabb lesz a gyógyulás folyamata.

Rendszeres testmozgás

testmozgásA lábújjakból származó toxinok táplálják a lábgombát, így a fertőzés elhúzódik. Aktív, sportos élettel a keringési rendszer hatékonyabbá válik és a lábakból a toxinok könnyen eltávolíthatók a szervezetből.
Otthoni gyógyítás

Ha a lábgomba nem túl súlyos, akkor számos otthoni, házilag készített kezelés is használható a gyógyítására. Ezek közül néhány:

  • Ecet – az ecet savas tulajdonságokkal rendelkezik, és felhasználható a fertőzés okozta gomba megelőzősőre. A lábak ecetfürdőben való áztatása néhány ember számára problémás lehet, különösen az érzékeny bőrre, de ez a kezelés az egyik legjobb otthoni kezelés, amely rendkívül jól működik. A lábfürdőhöz két rész víz és egy rész ecetre lesz szüksége.
  • Fokhagyma – egy másik hatékony természetes összetevő, amelyet fel lehet használni lábgomba esetén. A fokhagyma erős vírus-, baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. A fertőzés kezeléséhez áztassa lábát meleg víyben melyhez előzőleg hozzáadott néhány fokhagymát.
  • Ezenkívül felolvaszthat egy kanál kókuszvajat hozzáadva egy cikk reszelt fokhagymát, majd kenje az érintett területre.
  • Keményítő – ha izzad a lába a nap folyamán keményítőt használhat a nedvesség felszívására. A nedves körülményeksegítik a lábgomba kialakulását, a keményítő segítségével megakadályozhatja azt. Bármilyen keményítő használható gombás fertőzés kezelésére. A legjobbak közé tartozik a tápiókakeményítő, a kukoricakeményítő és a rizskeményítő.
  • Gyógyszeres kezelés – számos gyógyszer alkalmazható a lábgomba kezelésére. A gyógyszerésze segítséget nyújthat Önnek a megfelelő gyógyszer kiválasztásához. Ha gyanítja, hogy a betegség idővel rosszabbodik, ne habozzon orvoshoz fordulni. Függetlenül attól, hogy mely gyógyszereket választja, kövesse az utasításokat a betegtájékoztatóban, és szükség szerint vegye be a gyógyszereket.

>>További érdekes cikkekért tekintse meg blogunkat<<