100%-ban Természetes Kókusz – 5 Tipp a Fogyáshoz

Olvasási idő: 3 min

A kókusz a szankszkrit ‘kalpa-vrishka’ szóból ered. Ezt a kifejezést le lehet fordítani “minden, ami az élethez szükséges’’, ez magában foglalja az átelt, vizet, menedéket és a melegséget. Az igazság az, hogy számos előnye van a redszeres kókusz fogyasztásnak, felhasználásnak. Sikeresen felhasználható az élet szinte minden területén: kókuszolaj, vaj, cukor, bútor, művészet. Az egyik legfontosabb felhasználási lehetőség a mindennapokban a súlcsökkentés a kókusz jótékony hatásaival.

A következőkben megtudjuk a kókusz 5 súlycsökkentő tulajdonságot.

Mivel a világ legtöbb országában nme őshonos és importálni kell, ahhoz, hogy fogyaszthassuk, viszont megéri a jótékony tulajdonságai miatt.

Az elmúlt hét évtized során a kozmetikai ipar elkezdte a kókusz felhasználását és alkalmazását különböző termékekben. A kókusztej, olaj fontos részét képezi különböző samponok, arcápolók, kenőcsök és krémek összetevőinek.

Érdekes Tények:

Az ókori Egyiptom egyetlen császárnője és egyben máig a szépség ikonja- Cleopátra szerette egész testét kókusztejben áztatni. Ez az egyik fő tényező amelyhez ellenállhatatlan vonzerejét tulajdonítják.

Az is ismert volt, hogy rendszeresen fogyasztotta a kókuszdiót.

A kókusz rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban gazdag. A kókuszban található közepes lánchosszúságú triglicerid (MCT) a laurinsav fő forrása, amelyet az emberi máj nem emészt meg, hanem tiszta energiává alakul.

A kókuszolaj igen különleges laurinsavat tartalmaz, amely csak az anyatejben fordul elő és kiváló vírus- és baktériumölő anyag, amely erősíti az immunrendszert. Ezen felül magas a rosttartalma, ami a vastagbél megfelelő működését segíti elő.

Vessünk egy pillantást öt tippre a fogyást illetően kókuszolaj fogyasztása segítségével.

Tipp 1 – égess Testzsírt Gyorsabban Kókuszolajjal

A kókuszolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes megnövelni az emberi anyagcsere működését. Ez azt jelenti, hogy a szervezet képes a felgyülemlet zsírokat sokkal gyorsabban égetni.

Ezek mellet az is fontos tény, hogy javítja a hangulatot is. Majdnem mindenki, aki valaha fogyókúrázott, megerősítheti, hogy az első pár nap rendkívül feszült az idegek számára.

Mivel a szervezet napi kalóriabevitelhez van szokva, mindent megtesz annak érdekében, hogy figyelmeztesse az agyat, hogy nem kap elegendő mennyiséget. Ez az egyik fő oka annak, hogy a legtöbb ember már az elején feladja a fogyókúrát.

Tipp 2 – Teljes Kontroll a Vércukorszinteken

A cukorbetegség már régóta a túlsúly felhalmozódásának tulajdonítható. Az egyik legfontosabb dolog, amellyel a betegség társulhat, rendkívül magas vércukorszint. A kókuszolaj segíthet szabályozni ezeket.

Amikor valaki elkezdi fogyasztani a kókuszolajat segít szabályozni a megnövekedett vércukorszintjét. Bizonyos óvintézkedéseket azonban el kell végezni, és a személyes orvosával is érdemes egyeztetni.

Tipp 3 – Általános Teljességérzet

Az egyik legfontosabb dolog a kókuszdió összetevőiben a gazdag táplákozási rostok és fehérjék. Ezzel a trükkel az agy úgy gondolja nem kell több élelmet fogyasztani, és a teljesség és az elégedettség általános érzését kelti.

Az étvágyat elnyomják, míg az energiaszintek továbbra is erősödnek. A kókusz mindenre képes, amit a legtöbb reklámozott táplálékkiegészítők csak ígérnek.a kókuszolaj előnyeit teljes mértékig kihasználása érdekében adjon egy kanál kókuszolajat minden reggeli étkezéséhez vagy italához.

Tipp 4 – Természetesen újjáéledt és Energikus

A közepes láncú zsírsav (MCFA), amelyhez az MCT laurinsav tartozik, valójábabn úgy tekintik,mint ‘jó’ koleszterin növelő. Ez könnyen emészthető az emberi szervezet számára.

Számos tudományos tanulmány készült arra vonatkozóan, hogy a kókuszolajban található MCFA fokozatosan csökkenti a súlycsökkenést, és a tudósok, akik részt vettek, az eredményeket ‘ígéretesnek’ nevezték. Elsősorban patkányokon végezték, akik 3 hét után kezdték felhalmozni az izmokat és nem a zsírt.