100%-ban Természetes Kókusz – Tipp a Fogyáshoz

Olvasási idő: 3 min

Természetes KókuszA kókusz a szankszkrit ‘kalpa-vrishka’ szóból ered. Ezt a kifejezést le lehet fordítani “minden, ami az élethez szükséges’’, ez magában foglalja az átelt, vizet, menedéket és a melegséget. Az igazság az, hogy számos előnye van a redszeres kókusz fogyasztásnak, felhasználásnak. Sikeresen felhasználható az élet szinte minden területén: kókuszolaj, vaj, cukor, bútor, művészet. Az egyik legfontosabb felhasználási lehetőség a mindennapokban a súlcsökkentés a kókusz jótékony hatásaival.

A következőkben megtudjuk a kókusz 5 súlycsökkentő tulajdonságot.

Mivel a világ legtöbb országában nme őshonos és importálni kell, ahhoz, hogy fogyaszthassuk, viszont megéri a jótékony tulajdonságai miatt.

Az elmúlt hét évtized során a kozmetikai ipar elkezdte a kókusz felhasználását és alkalmazását különböző termékekben. A kókusztej, olaj fontos részét képezi különböző samponok, arcápolók, kenőcsök és krémek összetevőinek.

Érdekes Tények:

Az ókori Egyiptom egyetlen császárnője és egyben máig a szépség ikonja- Cleopátra szerette egész testét kókusztejben áztatni. Ez az egyik fő tényező amelyhez ellenállhatatlan vonzerejét tulajdonítják.

Az is ismert volt, hogy rendszeresen fogyasztotta a kókuszdiót.

A kókusz rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban gazdag. A kókuszban található közepes lánchosszúságú triglicerid (MCT) a laurinsav fő forrása, amelyet az emberi máj nem emészt meg, hanem tiszta energiává alakul.

A kókuszolaj igen különleges laurinsavat tartalmaz, amely csak az anyatejben fordul elő és kiváló vírus- és baktériumölő anyag, amely erősíti az immunrendszert. Ezen felül magas a rosttartalma, ami a vastagbél megfelelő működését segíti elő.

Vessünk egy pillantást öt tippre a fogyást illetően kókuszolaj fogyasztása segítségével.

Tipp 1 – égess Testzsírt Gyorsabban Kókuszolajjal

Testzsírt Gyorsabban KókuszolajjalA kókuszolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes megnövelni az emberi anyagcsere működését. Ez azt jelenti, hogy a szervezet képes a felgyülemlet zsírokat sokkal gyorsabban égetni.

Ezek mellet az is fontos tény, hogy javítja a hangulatot is. Majdnem mindenki, aki valaha fogyókúrázott, megerősítheti, hogy az első pár nap rendkívül feszült az idegek számára.

Mivel a szervezet napi kalóriabevitelhez van szokva, mindent megtesz annak érdekében, hogy figyelmeztesse az agyat, hogy nem kap elegendő mennyiséget. Ez az egyik fő oka annak, hogy a legtöbb ember már az elején feladja a fogyókúrát.

Tipp 2 – Teljes Kontroll a Vércukorszinteken

VércukorszintekenA cukorbetegség már régóta a túlsúly felhalmozódásának tulajdonítható. Az egyik legfontosabb dolog, amellyel a betegség társulhat, rendkívül magas vércukorszint. A kókuszolaj segíthet szabályozni ezeket.

Amikor valaki elkezdi fogyasztani a kókuszolajat segít szabályozni a megnövekedett vércukorszintjét. Bizonyos óvintézkedéseket azonban el kell végezni, és a személyes orvosával is érdemes egyeztetni.

Tipp 3 – Általános Teljességérzet

Általános TeljességérzetAz egyik legfontosabb dolog a kókuszdió összetevőiben a gazdag táplákozási rostok és fehérjék. Ezzel a trükkel az agy úgy gondolja nem kell több élelmet fogyasztani, és a teljesség és az elégedettség általános érzését kelti.

Az étvágyat elnyomják, míg az energiaszintek továbbra is erősödnek. A kókusz mindenre képes, amit a legtöbb reklámozott táplálékkiegészítők csak ígérnek.a kókuszolaj előnyeit teljes mértékig kihasználása érdekében adjon egy kanál kókuszolajat minden reggeli étkezéséhez vagy italához.

Tipp 4 – Természetesen újjáéledt és Energikus

Természetesen újjáéledt és EnergikusA közepes láncú zsírsav (MCFA), amelyhez az MCT laurinsav tartozik, valójábabn úgy tekintik,mint ‘jó’ koleszterin növelő. Ez könnyen emészthető az emberi szervezet számára.

Számos tudományos tanulmány készült arra vonatkozóan, hogy a kókuszolajban található MCFA fokozatosan csökkenti a súlycsökkenést, és a tudósok, akik részt vettek, az eredményeket ‘ígéretesnek’ nevezték. Elsősorban patkányokon végezték, akik 3 hét után kezdték felhalmozni az izmokat és nem a zsírt.

>>További érdekes cikkekért tekintse meg blogunkat<<