Mit jelent a fülzúgás? – Okok és kezelés

Olvasási idő: 4 min

Mit jelent a fülzúgás? - Okok és kezelés

Szinte mindenki bosszantó fülzúgást tapasztalt. Ez krónikus álmatlanság esetén fordulhat elő, amikor az agy által küldött hangjeleket a perifériás és a központi idegrendszer nem olvassa fel helyesen. Elvileg nem komoly probléma, de mindennapi életünk állandó társává válása azt jelzi, hogy orvoshoz kell fordulnunk, és megfelelő megoldást kell keresnünk, mivel fennáll annak a veszélye, hogy súlyosabb hallási rendellenességgé fejlődik. Az egyik vagy mindkét fülben állandóan csengő, visszhangzó vagy csengő hang jellemzi. Tudjuk meg, melyek az előfordulásának okai, valamint a megfelelő kezelési módszerek.

A fülzúgás okai – Szükség van-e aggodalomra?

Még ha régen volt is, minden embernél előfordul, hogy időről időre furcsa vagy kissé zavaró zajokat hall. Néha csengés, füttyögés, állandó zümmögés, a kocsi kürtjéhez hasonló hang vagy sípolás formájában fejezik ki őket. Megjelenésük nem mindig okoz aggodalmat. Lehet, hogy ez csak a fáradtság jele. Sok apró trükk létezik az igazán egészséges alvásra.

A fülzúgás orvosi szakkifejezése a fülzúgás, és gyakrabban fordul elő, mint gondolná, de csak azokban az esetekben figyel, amikor erősebb vagy krónikus jelenséggé válik. Ennek oka általában a repülővel való utazás, a hegyre vagy az épület nagyon magas emeletére való felszállás vagy leszállás után bekövetkező nyomásváltozás, hirtelen testtartás-változás, megerőltető fizikai aktivitás és víz jelenléte a fülekben.

A fülzúgás okai - Szükség van-e aggodalomra?

Ritkább esetekben sokkal súlyosabb problémát jelezhet, és orvosi vizsgálatot és megfelelő kezelést igényel. Ennek kóros okai a következők lehetnek:

 • Fülgyulladás;
 • A fülcsatorna vagy a kagyló egy részének fertőzése;
 • Részleges perforáció vagy teljes dobhasadás;
 • Edzett csontok a fülben;
 • Növekedések, ciszták vagy daganatok jelenléte;
 • Meniere-kór;
 • Neurológiai panaszok kidolgozása;
 • Cukorbetegség és elhízás;
 • Súlyos mentális betegség.

Tinnitus és sérülések:

A fülzúgás megjelenésének nem egyetlen oka a krónikus betegség kialakulása. Ennek oka lehet egy új vagy régi fizikai trauma is, amely emlékeztet önmagára. Ezeket a fejbe ütés vagy a dobhártya közvetlen közelében okozza. Leeséskor fordulhatnak elő.

A zaj és a zihálás ezen a területen a magas vérnyomás és a szívkoszorúér-betegség egyik tünete. Ismerje meg, hogyan tudja könnyen ellensúlyozni a magas vérnyomást a Cardi Form segítségével. Az ilyen típusú zümmögéshez vezető egyéb állapotok közé tartozik a kábítószerrel való visszaélés, a krónikus stressz, a fáradtság vagy a szorongás, bizonyos típusú gyógyszerek szedése, a hangos zene vagy hang ingerek gyakori kitettsége, valamint az erősített fejhallgató használata.

Tinnitus és sérülések:

Milyen következményei vannak az állandó fülzúgásnak?

A megfelelő intézkedések megtétele kulcsfontosságú a fülzúgás megfelelő kezelésében. Amikor azonosítja a problémát, és több mint egy vagy két hétig tart, ideje orvoshoz fordulnia. Különben azt kockáztatja, hogy teljesen elveszíti önmagát. A hallósejtek száma egyszer csak elfogy. Egy másik lehetséges lehetőség a hyperacusis elérése – a túlzott ingerlés miatt bármilyen típusú hangra való túlérzékenység.

Azokat az embereket, akiknek aktív életet kell élniük és fülzúgástól szenvednek, a következők fenyegetik:

 • Gyakran fejfájás;
 • Rohamok;
 • Krónikus álmatlanság;
 • Depresszió, apátia, állandó fáradtság- és fáradtságérzés;
 • Súlyos következmények a pszichére.

Tinnitus – A zümmögés kezelésének természetes módjai

Itt kell hangsúlyozni, hogy az orvosi vizsgálat kötelező, ha folyamatosan hallani csengést vagy fütyülést hallani a dobhártyában. Ő az egyetlen, aki objektíven fel tudja mérni, hogy mi a baj veled, valamint meghatározhatja a konkrét intézkedéseket. A gyógyulás felgyorsítása érdekében azonban kedvelheti és alkalmazhatja az alább felsorolt ​​jó gyakorlatokat.

1. Számú hasznos gyakorlat: Egyél kevesebb zsíros ételt!

Számú hasznos gyakorlat: Egyél kevesebb zsíros ételt!

Tinnitus – ez közvetlenül összefüggésben lehet a magas vérnyomással. És akkor – koleszterinnel. Ha hozzászokott a zsíros húskészítmények, sült, cukrászda és tésztafélék fogyasztásához, itt az ideje, hogy jobb súlykontrollt vezessen be, és megszabaduljon a felesleges kalória legalább 10% -ától. Az igazán egészséges étrendnek tartalmaznia kell rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, a „tiszta” húst és az omega-3 zsírsavakban gazdag halakat.

2. Számú hasznos gyakorlat: Kerülje a túlzottan hangos hangzást!

Mindannyian szeretjük a minőségi partikat, amelyeket végső megoldásként tarthatunk, de krónikus fülzúgás jelenlétében a legjobb elkerülni a túlzottan zajos éttermeket és a nagy mennyiséget. Csökkentse kissé a decibeleket, amelyeknél zenét hallgat. A javulás hamarosan bekövetkezik!

Hasznos 3. gyakorlat: Igyon több folyadékot és gyakoroljon rendszeresen!

Könnyű, de napi gyakorlatok, például torna, kocogás, jóga vagy más típusú tevékenység, amely felelős a vérkeringés megfelelő szabályozásáért, felgyorsítja a bosszantó zümmögés és dúdolás megszüntetését. Jó megelőző intézkedésként gyakorolhatók. A folyadékbevitel szintén rendkívül fontos, mivel a hosszan tartó kiszáradás időtartama a zaj megismétlődéséhez vezet.

4. Számú hasznos gyakorlat: Figyelje a vérnyomásszintjét!

Figyelje a vérnyomásszintjét!

A magas vérnyomás a stroke és más típusú szív- és érrendszeri betegségek kockázatának éles növekedéséhez vezet. Közvetlenül összefügg a tartós fülzúgás megjelenésével és az azt követő részleges vagy teljes hallásvesztéssel. Ezért fontos a vérnyomás monitorozása. Kerülje a szintjét növelő ételek és italok fogyasztását! Szükség esetén használjon természetes vér normalizáló termékeket, mint például a HeartTonic.

Hasznos 5. gyakorlat: Távolítsa el a stresszt az életéből!

A nagy város gyors életritmusa mindannyiunkat aggasztóbbá és idegesebbé tesz. A forgalom, a munkába lépés, a hazamenet, a kiégés szindróma mind olyan tényező, amely napi szinten elárasztja az élet örömét. Soha nincs elég idő mindenre, nemhogy minőségi figyelmet fordítsunk magunkra és szeretteinkre. Változtasson ezen. Te vagy a valóságod motorja. Ne felejtsd el.

Távolítsa el a stresszt az életéből

Élvezze az életet, és fordítsa a szükséges figyelmet a testére!

Ne hagyja figyelmen kívül a krónikus fülzúgást. Ez egyértelmű jelzés a tested részéről, hogy valami nincs rendben. Figyeljen rá a szükséges figyelemre, és mindenképpen forduljon orvoshoz. Pihenjen többet, és étkezzen megfelelően és természetesen. A megbetegedések egyszerűen tükrözik életmódunkat. Bátran változtasson meg mindent, ami negatívan hat Önre! Ha megfelelően gondoskodni akar a füléről, kipróbálhatja a Ottomax+  hatékony hallásvédő szereket.

További érdekes cikkeket talál blogunkon!