Jó hallás és egészséges fülek – 5 természetes módszer azok megőrzésére

Olvasási idő: 6 min

jó hallás, egészséges fülek, megőrzésük módszerei

Az a képesség, hogy jól reprodukálja a hangot, és általában pontosan megmutatja, hol tartunk a világon. Segít abban is, hogy eligazodjunk benne. Hallásunk egyike az 5 alapérzéknek, amelyek azzá tesznek, akik vagyunk. A legtöbb ember még azt is hiszi, hogy a hang és a hallás a legfontosabb emberi érzékek. Ők is örömet okoznak nekünk. A hallottaknak köszönhetően élvezzük a jó zenét, és megértjük, mi történik a hírekben, filmekben és sorozatokban. Szeretsz feküdni egy buja réten a hegyekben, és hallgatni a közeli patak moraját? És élvezni a hullámok csapását a tengerparton? Mindez a jó hallásnak köszönhető.

Ezért mindent meg kell tennünk a korai halláskárosodás megelőzése érdekében. Ez bármikor megtörténhet – gyermekkorban vagy felnőttkorban. Gyakran a jelenség átmeneti – például az influenza vagy a megfázás után. Más esetekben ennek oka a megfelelő odafigyelés és törődés hiánya.

Melyek a különböző fokú halláskárosodások? Lehet összefüggésben a magas decibelű zene túlzott hallgatásával? Mikor kell viselni hallókészüléket? Mi okozza a fülzúgást? Hogyan tarthatom fenn a hanghallás és -érzékelés képességét? A stresszhez kapcsolódik? Mi a helyzet a vérnyomással? Vannak -e mellékhatásai a hallásjavító cseppeknek?

A jó hallás fenntartásának természetes módjai végtelenek. A piac számtalan természetes alternatívát is kínál a hallás helyreállítására. A bolgárok által az ilyen típusú ápolásra legkedveltebb termékek közé tartoznak a hallás helyreállítására szolgáló Ottomax+. Megfizethető áron kínálják hazánkban az engedéllyel rendelkező forgalmazó hivatalos weboldalán keresztül.

Az alábbiakban megtanuljuk az 5 természetes módszert a jó hallás fenntartására!

Látás és hallás – a legfontosabb emberi érzékek!

Jó hallás és egészséges fülek

A hallás arra utal, hogy képesek vagyunk érzékelni a különböző típusú, erősségű és frekvenciájú zajokat és hangokat. Zenehallgatásra, másokkal való beszélgetésre és a társadalmi helyzetek felmérésére használjuk. Az emberek valójában meglehetősen szűk hallókörrel rendelkeznek, mint más állatfajok. Ez a fontos érzék könnyen érzékeny a különböző típusú stresszekre és hatásokra. Ezzel születtünk, de naponta gondoskodnunk kell arról, hogy a jó hallás hű társunk legyen. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központjának hivatalos honlapja azt tanácsolja nekünk, hogy fordítsunk különös figyelmet a munkahelyi környezetben fellépő erős stresszre.

Ahhoz, hogy gondoskodni tudjunk a jó hallásról, meg kell értenünk!

 • Először is meg kell tanulnod megkülönböztetni a hallgatást mint cselekvést és a hallást mint érzést. A hallgatás tudatosan történik, amikor megpróbál értelmezni vagy megérteni egy hallott hangot. Valamint megkülönböztetni az egyes hanghullámokat. Az a képtelenség, hogy hallja (helyesen érzékelje) a környező világot, gyakran depresszióhoz és elszigeteltség érzéséhez vezet.
 • Másodszor, a hallás az a képesség, hogy érzékeljük a hangot a fülből származó rezgések azonosításával. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan halljuk és hogyan jelentkezik a korai halláskárosodás, meg kell értenie a fül mechanizmusait. Ezen összetevők mindegyike nélkül nem fog tudni hatékonyan hallani. Az emberi fül három fő összetevőre osztható: külső, középső és belső fül. És a hallás központja az agyban van.

Hogyan lehet korai hallásvesztést okozni?

halláskárosodás, megelőzés

Többféle halláskárosodás létezik. Lehet vezetőképes, szenzoros és vegyes. A hangok hallásának csökkent képessége szintén külön kategóriákra oszlik, amelyek leírják az eset súlyosságát.

Ezek a következők:

 • Enyhe halláskárosodás: Ezzel egy személy nehezen tudja kezelni a beszélgetéseket, különösen zajos környezetben, de nincs szüksége hallókészülékre.
 • Mérsékelt: A mérsékelt halláscsökkenésű embereknek nehézséget okoz a beszélgetések hallókészülék nélküli nézése.
 • Súlyos: Itt az egyének gyakran támaszkodnak az ajkak olvasására, még hallókészülékek használata esetén is. Ha súlyos halláskárosodásban szenved, érdemes megvizsgálni, hogy más lehetőségek, például a cochleáris implantátum vagy a középfül -implantátumok jó választás -e az Ön számára.
 • Mély: A hallás rendkívül károsodott, és a kommunikáció elsősorban jelnyelven keresztül történik.

Melyek a halláskárosodás fő jelei?

A legtöbb ember képes megérteni, hogy a hallás fontos, de nehezen tudja megfogalmazni, miért. A mindennap hallott hangok gazdagabbá teszik az életét. A madarak csicsergésének, a nevető gyermeknek vagy a kedvenc dalának megfoghatatlan értéke van. Azonban a mindennapi életet olyan módon alakítja, amelyet gyakran természetesnek veszünk.

Ha ellensúlyozni szeretné a korai halláskárosodást és az olyan betegségeket, mint a fülzúgás, fel kell ismernie a jeleiket. Íme a halláskárosodás fő tünetei:

 • Növekvő nehézség a beszéd megértésében zajos háttérben, például bárban vagy étteremben.
 • A beszélgetéshez nagyobb koncentrációra van szükség (és esetleg ajakolvasásra), különösen akkor, ha többen beszélnek.
 • Nagyobb hangerőre van szüksége a TV -n, de nem mindig teszi tisztábbá a képernyőn megjelenő beszédet.
 • Vásárláskor nem mindig érti az eladót.
 • Nehéz tisztán hallani másokat, amikor autóban ül vagy tömegközlekedési eszközt használ
 • Azok, akik jól ismerik, megjegyzik, hogy a hallása romlott.

Az alábbiakban a természetes hallás megőrzésének 5 természetes módját ismertettük!

5 egyszerű lépés a jó hallás védelmére

A jó hallás megőrzése

A világon a legtöbb ember szabadon használhatja 5 alapvető érzékét. Ezek a hallás, a szaglás, a látás, az íz és az érintés. Természetesen vannak olyanok, akik veleszületett vagy szerzett krónikus betegségekben és olyan állapotokban szenvednek, amelyek zavarják normális működésüket. Ilyen lehet az egyik fülben a hang észlelésének és reprodukálásának képességének részleges elvesztése. Vagy távollátás, asztigmatizmus és rövidlátás, mint látászavar. Érzékeink minden állandó akadálya csökkenti az általunk vezetett életminőséget. És ettől kevésbé érezzük jól magunkat.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai szerint a felnőttek egyötöde, vagyis 5,5% -a szenved valamilyen halláskárosodástól. Ebből a 18-35 év közöttiek több mint 1 milliárd. Ez 980 millió dollár éves egészségügyi költséget eredményez.

Sajnos nagyon ritkán kérdezzük meg magunktól, hogy minden rendben van -e a hallóképességünkkel. Csak akkor kezdjük el a fül-orr-gégész szakorvos felkeresését, amikor elkezdjük elveszíteni hallásunkat vagy fülzúgásunk (tinnitus). És ez a megelőző intézkedéseket eredménytelenné teszi.

Mit tegyek, hogy jó hallásom legyen? Hogyan lehet megfelelően megelőzni a süketséget? Rendszeresen meg kell tisztítani a fülzsírt oldattal? Vigyáznom kell, milyen decibelnek teszem ki magam?

Az alábbiakban 5 egyszerű lépést választottunk ki a jó hallás fenntartása érdekében, amelyeket mindenki követhet!

 1. Zajos környezetben használjon füldugót és egyéb decibel vezérlőket! A legtöbb ilyen termék habból vagy gumiból készül, jól belép a hallójáratba. Csökkenthetik a zajt 15-30 decibelrel. Minden frekvencián egyenletesen csökkentik a zajszintet. Hasznos azoknak, akik zenélnek vagy építkeznek.
 2. Hallgassa a rádiót, a televíziót és a zenét alacsonyabb értékeken. A körülötted lévő eszközök hangerejét eléggé csökkentheted. Ez segít megvédeni hallása egészségét.
 3. Korlátozza a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Furcsán hangozhat, hogy ez a két ördögi szokás befolyásolja a hangok normális reprodukálási és észlelési képességét. De ez tudományos tény! A tanulmányok egyértelműen azt mutatják, hogy a cigarettafüst, akár passzív, akár aktív, káros a hallásra. Ugyanez vonatkozik a kemény alkohol használatára is, amely mérgező környezetet teremthet a fülben.
 4. Sportoljon rendszeresen és csökkentse a stresszt. A rendszeres testmozgás erősíti a vérkeringést és elősegíti a fülek megfelelő vérellátását. A lelki feszültség és a stressz leállítja a vér áramlását. Éljen nyugodtabban és gyakoroljon rendszeresen, hogy megelőzze a hallásvesztést vagy -vesztést.
 5. Egyél több vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételt! Tudta, hogy bizonyos vitaminok, mint például a B12, létfontosságúak a jó halláshoz? Ugyanez vonatkozik az ásványokra, például a káliumra és a magnéziumra. A vashiányos vérszegénységről azt is kimutatták, hogy összefüggésben van a csökkent replikációs képességgel.

# 1. Rendszeresen tisztítsa meg a füliszapot!

A cerumen orvosi kifejezéssel is ismert, a fülzsír természetes védekező mechanizmus. Védi a fül belsejét az idegen részecskék, baktériumok és fertőzések ellen. Különleges mirigyek választják ki a külső fülben, és színük és textúrájuk mindegyike eltérő.

Bár kis mennyiségű fülzsír előnyös, a felesleg felhalmozódása enyhe halláskárosodást és kényelmetlenséget okozhat. Ha gyanítja, hogy elzáródása van, keresse fel fül-orr-gégész orvosát. Soha ne próbálja meg eltávolítani magát. Fennáll annak a veszélye, hogy a fülbe nyomja, és károsítja a hallójárat vagy a dobhártya finom bélését. A fülét sikeresen tisztíthatja a Hear Complex organikus kapszulákkal is.

fülzsír tisztítása

# 2. Hangsúlyozza a vitaminokat és ásványi anyagokat!

Számos vitamin és ásványi anyag kapcsolódik a fül- és hallásműködés javításához. Közülük a folsav az első. Elősegíti a megfelelő vérkeringést a fülekben, valamint a sejtek energiatermelését. A magnézium is fontos. Támogatja az egészséges idegműködést a hallórendszerben, és megakadályozza az artériák belső bélésének károsodását.

A cink védi a fülben lévő szőrsejteket, amelyek felelősek az agynak elektromos jeleket küldő rezgések kibocsátásáért. Ezenkívül támogatja a szervezet immunrendszerét a fülfertőzések elleni fellépéssel. A B -vitaminok számos lehetséges előnnyel járnak a hallás megőrzésében, beleértve a folyadékszint szabályozását és az oxigénfelhasználás optimalizálását. Mindegyik megtalálható a kristálytiszta hallást biztosító Relaton biokapszulák természetes komplexében.

# 3. Csökkentse a cigarettát!

Tanulmányok azt mutatják, hogy a dohányzás akár kétszeresére növeli a korai halláskárosodás kockázatát. A nikotin és a szén -monoxid hatása súlyosan károsítja a hallást és a hallást. A dohányzás szintén irritálja a középfül bélését és megzavarja az Eustachianus cső normál működését. Kimutatták, hogy a nikotin fülzúgást (tinnitus) okoz. Egyes szakértők úgy vélik, hogy zavarhatja a neurotranszmittereket, amelyek üzeneteket hordoznak a hallóidegből az agyba. Védje jó hallását Calminax.

# 4. Végezzen rendszeres gimnasztikát a fülekért!

Torna a fülnek

A fülek azonosítanak, de az agy értelmezi őket. Az agy hallásértési képességeit erősítő gyakorlatok segíthetnek abban, hogy jobb hallgatóvá váljon. Egyfajta fülstorna meglehetősen egyszerűen elvégezhető. Sétáljon az erdőben, a tengerparton vagy hasonló környezetben, kis mesterséges zajjal. Fókuszáljon a környezetére, és rögzítsen mindent, amit hall, a madarak csicsergésétől a széllökésekig. Ismételje meg ezt a gyakorlatot néhány napig egymás után, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni a környező zajhoz.

Megpróbálhat mást. Kérjen meg egy barátot, hogy olvasson fel egy ismeretlen témájú könyvből vagy folyóiratból. Minden mondat után próbálja meg pontosan megismételni, amit mondott. Miután sikerült szóról szóra megismételni a mondatokat, próbálja újra a gyakorlatot a TV bekapcsolt állapotában vagy egy zajos étteremben. Természetesen nem kell a hallótornával bajlódnia. A Hear Complex biokapszulákkal könnyen elérheti ugyanazokat az eredményeket.

# 5. Meditálj mélyen és rendszeresen!

Egyre többen fordulnak a meditációhoz a hallás egészségének javítása érdekében. Ez azért van, mert a relaxáció és a mély légzés növeli az agy vérkeringését. Ez segíthet jobban ráhangolódni olyan hangokra, amelyek általában elkerülik a figyelmedet. Bár ez inkább szellemi gyakorlat, mint fizikai tevékenység, a meditáció hasznos lehet azok számára, akik tisztábban akarnak hallani. Ha azonban nincs elég ideje rá, akkor mindig támaszkodhat a Ottomax+

Az élet hangja örömet és békét hoz!

gyermek, fül, hallás

Minden gyermek és felnőtt élvezi a madarak énekét kora reggel. Ugyanez vonatkozik a zajos és vidám társaságban tartott beszélgetésekre is. Annak érdekében, hogy élvezhesse őket, mindent meg kell tennie a jó hallás fenntartása érdekében. Ne hagyd, hogy bármi elvegye tőled!

További érdekes cikkeket talál blogunkon!