Hatékony Otthoni Orvoslatok a Hátfájásra

Olvasási idő: 3 min

A hátfájás nagyon gyakori probléma az emberekkel szemben. Ez valójában az egyik leggyakoribb oka a munkából való távollétnek és az orvoslátogatásoknak. A hátsó fájdalom bárkinek hatással lehet, függetlenül korától és nemétől, de gyakoribb a dolgozó emberek és a 35-55 évesek körében. A szakértők szerint a hátfájás összefüggésbe hozható azzal, hogy az izmok, az ínszalagok és a csontok hátulról kapcsolják a testet, és a mozgás és a testtartás érdekében dolgoznak.

Sok oka lehet annak, hogy az ember hátfájásban szenved. A hátsó fájdalom leginkább feszült szalagokkal, izomgörcsökkel, feszült izmokkal, kiugró vagy megrongálódott lemezekkel, ízületi gyulladással, csontritkulással, iszlámmal, zsindelyt, fertőzésekkel, alvászavarokkal, rossz testtartással és rossz gerincvelővel És a test más részein.

A hátfájás a legtöbb esetben megoldódik önmagában. Hacsak a hátfájás oka súlyos, vagy ha nem valamilyen mögöttes betegség vagy betegséggel összefüggő krónikus hátfájás, akkor otthon is kezelhető. Tehát ha hátfájásban szenved, itt van néhány hatékony hazai jogorvoslat, amely segíthet a fájdalom megkönnyebbülésében.

Jégkezelés

A jég rendkívül jól működik, mint fájdalomcsillapító. Még akkor is, ha duzzanata van, segít csökkenteni és ideiglenesen blokkolni a fájdalmat. Az érintett területre jégcsomagokat naponta 3-4 alkalommal lehet alkalmazni. Ha nincs otthoni jégcsomagja, használhat csomagolt fagyasztott kukoricát vagy borsót és 20 percig alkalmazhatja az érintett területet, majd tegye vissza a csomagot a fagyasztóba, hogy hideg legyen. Használhatja a jégkezelést annyiszor, amennyit csak akar.

Légy kényelmes helyzetbe

Ha hátfájásban szenved, előfordulhat, hogy nem tudja fenntartani a szokásos testtartását. A fájdalomnak köszönhetően esetleg olyan testtartásba kell kerülnie, amely kevésbé stresszes a hátára. Ahhoz, hogy kényelmes helyzetbe kerülhessen, először egyenesen kell állnia mindkét lábára, és mozgassa a testedet különböző helyzetekben, például hátra és előre, hogy megtudja, melyik testtartás a legkevésbé stresszes az Ön számára. Miután megállapította, melyik pozícióba kényelmesebb, fenntarthatja azt a helyzetet, amikor séta, állva vagy bármilyen könnyű edzést végez.

Szerezzen egy masszázst

Kérheti valakit, hogy dörzsölje hátat egy kenőccsel vagy helyi krémmel, amely nem okoz bőrirritációt. A hátul könnyed masszírozása megkönnyebbülhet a fájdalomtól. A fájdalmas balzsamok és olajok hatékonyan kezelik a kisebb hátfájásokat otthon.

Rendszeres edzés

Számos gyakorlatot tehetünk, hogy megszabaduljunk a hátfájástól. Néhány közülük, amelyek hatékonyak a hátfájás gyógyítására, az aerob gyakorlatok, a kardió és az edzés. A rendszeres testmozgás előnye, hogy növeli a rugalmasságot, csökkenti a gyulladást, csökkenti a gyengeséget, segít fenntartani az egészséges testtartást és az egészséges testsúlyt is. Azonban, mielőtt bármilyen edzésprogramot elkezdenél, fontos, hogy fokozatosan elinduljon.

A felmelegedés és a szakaszok elengedhetetlenek minden edzésprogram megkezdése előtt. Ha gyakorlása magában foglalja a nehéz tárgyak mászását, guggolását vagy felemelését, akkor meg kell tanulnia a megfelelő vállalkozást és testtartást is e tevékenységek elvégzéséhez. Meg kell adnod magadnak elegendő pihenést az edzés során. De mindenképpen ügyeljen arra, hogy ne üljön túl sokáig vagy hosszabb ideig, amikor inaktív, mert ez izomgyengeséghez vezethet, és több fájdalmat okozhat a háton. A jóga egy nagyon hatékony edzésforma, és mindenki számára alkalmas.

Gyulladáscsökkentő táplálék

Eltekintve attól, hogy segítsen megszabadulni a hátfájdattól, ezek az ételek segítenek javítani az izmok egészségét, csökkenti a gyulladást és megakadályozza a hátfájást a jövőben. Az egészségi állapotodért el kell kezdened ezeket az élelmiszereket bevinni az étrendbe.

A magas rostok – a gyümölcsök és a zöldségek magas rosttartalmúak, amelyek segítik az emésztést és megoldják a székrekedéssel kapcsolatos problémákat, ami a hátfájás gyakori oka.

Víz – elengedhetetlen, hogy az emberi test mindvégig hidratálódjon. Az ivás sok vizet kínál számos egészségügyi előnye, beleértve a mentességet a hátfájás.

Kálium – a káliumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a zöld leveles zöldségek, a banán, az avokádó, a kókuszvíz és így tovább. Az étrendben felhasznált kálium segít csökkenteni a duzzanatot és a gyulladást, továbbá elősegíti az idegi funkciókat.

Omega 3 zsírsavak – A lenmag és a hal, például a lazac nagymennyiségű omega-3 zsírokat tartalmaz, amelyek megkönnyítik a hátfájás fájdalmát és csökkentik a gyulladást.

A karcsú fehérjék – a fűvel táplált csirke és a pulyka elegendő fehérjét tartalmaz a csont és izom egészségének elősegítésére. A bab és a hüvelyesek más források a sovány fehérjék, amelyek segítenek kezelni a hátfájást.