Gyakorlatok az egészséges prosztataért – a megelőző és fizioterápiás ellátásért!

Olvasási idő: 5 min

Gyakorlatok az egészséges prosztataért

Mi a prosztata a férfiaknál? Ez a kérdés minden bizonnyal sok kedves mosolyt okoz. De a prosztata megelőzése és gondozása nem vicc. Sok férfi figyelmen kívül hagyja az urológus rendszeres látogatását. És nincs bennük semmi szégyenletes vagy ijesztő. Csak meg kell tanulnia leküzdeni saját egóját és elvárásait. Az a tény, hogy megtette a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy teljesen egészséges legyen, és felelősségteljesen családfő lehessen. Tegye meg, amire szüksége van az egészség megőrzéséhez!

A prosztata egy kis mirigy, amely a férfi test medencefenékében található. Bár szerény méretű, rendkívül fontos. Fő feladata, hogy felelős legyen a spermatogenezis minőségéért és mennyiségéért. Egy könnyebben érthető nyelven ez azt jelenti, hogy nehéz feladata egy egészséges generáció létrehozása. Többek között képes növelni a férfiak szexuális örömét. Felelős a vizelet megfelelő kiválasztásáért is.

A férfiaknál a prosztata lassan, de biztosan megnő. Ez annak köszönhető, hogy a fontos hormonok szintézise csökken, ami alacsonyan tartja. A prosztatagyulladás tünetei közé tartozik a merevedési és szexuális diszfunkció, a gyakori éjszakai vécélátogatás és a vizeléskor jelentkező fájdalom. Sokan azon gondolkodnak, mit tegyenek. Tudja, hogy a prosztata megfelelő megelőzése érdekében mindig fordulhat teljesen természetes összetételű biotermékekhez. Az Vigor Max Nature a piacon preferált ajánlat a piacon. Sok gyógynövény kivonatát tartalmazzák az ágyban való kölcsönös élvezet érdekében.

Tudta, hogy a gyógynövények mellett, amelyekről az urológusok pozitív véleménnyel vannak, gyakorlatokat is végezhet az egészségesebb prosztata érdekében? De mik is ők pontosan? Van -e közük a Kegel -gyakorlatokhoz? Kínálják a szükséges fizioterápiát, megelőző és posztoperatív ellátást a mirigy számára?

Olvasson tovább, hogy megtudja!

Kegel gyakorlatok – Gyors eredményeket adnak? Erőfeszítést igényelnek?

Kegel gyakorlatok

Valószínűleg hallott barátaitól a Kegel -gyakorlatokról. Ezek egy speciális fizioterápiás módszer a medencefenék izmainak mozgatására és melegítésére. Nevük az ún Kegel izmai és inai. Ide tartoznak a medencefenék és a szeméremtest férfiaknál és nőknél. Általánosságban elmondható, hogy a szervezetben az a feladatuk, hogy a hasi szervek kihullása ellen dolgozzanak.

A Kegel -izmok képesek megfeszíteni és nyújtani. Természetesen minél idősebbek leszünk, annál gyengébbek a kötelékek közöttük. Éppen ezért ajánlott rendszeresen végezni speciális edzéseket, hogy formában tartsák magukat. Ezeket Kegel -gyakorlatoknak nevezik. A népszerű Mayo Clinic, az Egyesült Államok multidiszciplináris orvosi központja online videókat készített arról, hogyan lehet a legjobban elvégezni őket. Hasonlóak a jógához. Sokan úgy vélik, hogy csak nőknek alkalmasak. De ez egyáltalán nem igaz!

A BNT népszerű “Egészség közelről” című rovatának beszámolójában Dr. Iliya Kalchev azt mondta, hogy nagyszerűek a prosztata megelőzésére. A YouTube-alapú iProstate egészségügyi csatorna illusztrált iránymutatásokat nyújt a megnagyobbodott prosztata elleni étrendhez és testmozgáshoz. A Kegel gyakorlatok gyakorlásakor a legfontosabb dolog az egészségesebb prosztata érdekében, hogy ne húzza meg a hasizmokat. Ne feledje, hogy az eredmények időigényesek és napi kitartást igényelnek.

De hogyan segíthet a testmozgás abban, hogy prosztata egészséges és boldog maradjon? A témával foglalkozó számos urológus szerint a mellettük szóló érvek a következők:

 • Aktívan feszíti és karbantartja a gyomor- és szeméremizmokat és inakat;
 • Az anyagcsere felgyorsítása, ami a fontos férfi hormonok szintézisének javításához vezet a szervezetben;
 • A jóindulatú prosztata -megnagyobbodás elleni küzdelem, a vizelés megkönnyítése;
 • A szexuális és merevedési zavarok kiküszöbölése;
 • Serkenti, tonizálja és energiát ad;

Vannak tiltott élelmiszerek a megnagyobbodott prosztata számára? Mit kell elkerülni?

Étrendünk szó szerint tönkreteheti vagy megmentheti az egészséget. Nem jelentéktelen az urogenitális megelőzés és ellátás szempontjából. Vannak olyan élelmiszerek, amelyek tilosak prosztata problémákkal küzdő embereknél. Ugyanaz a pozitív hatása, mint a gyakorlatok a prosztata. Az urológusok és táplálkozási szakemberek fő tanácsa, hogy egyenek több likopinban gazdag paradicsomot. És ne felejtsük el a spenótból, babból és lencséből származó növényi fehérjéket. Bármennyire hasznosak is, vannak tabu ételek, amelyeket kerülni kell.

Ezeket az adatokat megerősítik a Harvard Egyetem “Harvard Health” kiadójának tudományos publikációi. A szervezet maximálisan kihasználta azt az energiát, amelyet fiatal korában a vörös hús és a tejtermékek hoznak neki. De az életkor előrehaladtával egyre nehezebben kezdi lebontani őket. Eljött az idő, hogy elkezdjük korlátozni őket. De ne aggódj. Nem kell teljesen lemondania róluk. És ha szinte lehetetlennek találja az összes olyan ételt, amely jó a prosztata számára, akkor tudnia kell, hogy mindig kihasználhatja a biotermék előnyeit. Teljesen természetes gyógymódok az egészséges és boldog prosztata érdekében, mint például a MenMax kapszula, az ügyfelek előnyben részesített választása 2021-ben.

De pontosan mik a tiltott ételek a megnagyobbodott prosztata számára? A korlátozáshoz a legfontosabbakat választottuk ki:

 1. Vörös és feldolgozott hús: ebbe a kategóriába tartozik a marhahús és a sertéshús, valamint mindenféle kolbász, kolbász, sonka és kolbász. A tudomány megállapította, hogy hajlamosak a prosztatarákra. Ennek oka a bennük lévő magas heterociklusos amin tartalom.
 2. Tejtermékek: Sajnos szinte mindegyikük ellenjavallt a prosztata egészségére. Helyettesítse őket kókusz-, mandula- vagy szójaolajjal.
 3. Alkohol: A sör kivételével minden típus zavarja a normális vizelést.
 4. Káros zsírok: Felejtsd el őket!

Hasznos fizioterápiás gyakorlatok az egészséges prosztata számára

egészséges prosztata számára

A hólyag körüli izmok gyengülhetnek az életkorral. Ez a genitourinary rendszer rákjainak kezelése után is megtörténhet. Különféle gyakorlatokkal hatékonyan ellensúlyozhatja a prosztata műtét utáni negatív hatásokat.

Ezek a gyakorlatok az egészséges és boldog prosztata érdekében hasznosak lehetnek jóindulatú prosztata hiperpláziában szenvedő férfiak számára. Emellett erősítik és edzik a medencefenék izmait, segítve a vizelet áramlásának szabályozását. Felgyorsítják a nemi szervek véráramlását is, ami segít fenntartani férfiasságát és normális szexuális funkcióját.

Melyek a legegyszerűbb fizioterápiás gyakorlatok az egészséges prosztata számára, alkalmasak a műtét után? Biztonságosan gyakorolhatja a következő fizikai tevékenységeket:

 • Hosszú séták a parkban;
 • Kocogás;
 • Úszás;
 • Tenisz;
 • Jóga;
 • Aerob edzés;

És mi az a 3 speciális gyakorlat az egészséges prosztata érdekében, amelyet könnyedén elvégezhet otthon minden nap! Íme a javaslataink:

# 1. Lassú gyakorlat a medenceizmok mozgatásához a padlón otthon!

prosztata, testmozgás otthon

Mielőtt elkezdené a fizikai tevékenységet, győződjön meg arról, hogy azonosította a megfelelő izmokat a mozgáshoz. Lassan húzza meg és lazítsa meg többször egymás után. Ezután tegye a következőket:

 1. Lassan húzza meg az izmokat, amennyire csak lehetséges, hogy érezze az emelést.
 2. Próbálja meg így tartani őket 10 másodpercig. Lassan lélegezzen.
 3. Lazítsa el izmaikat lassan, és pihenjen 10 másodpercig.
 4. Végezze el a gyakorlat közel 10 ismétlését.

# 2. Gyors gyakorlatok a prosztata megelőzésére és támogatására!

Miután azonosította a szemérem izmokat és inakat lassabb prosztatagyakorlatokkal, lépjen tovább. Gyorsítsa fel a mozgások ütemét és ritmusát, kihasználva testének képességeit. Így kezdd:

 1. Ismételje meg a fent leírt mozdulatokat, de ezúttal próbálja meg a lehető leggyorsabban megfeszíteni az izmokat.
 2. Tartsa 1 másodpercig, majd lazítson.
 3. Próbáljon meg legfeljebb 10 ilyen rövid, gyors emelést elvégezni.

# 3. Függőleges gyakorlatok székkel a prosztata zóna feszesítésére!

Itt az ideje, hogy felálljon, és háttal tegye a legközelebbi széket. Ne aggódjon, nincs semmi bonyolult a tevékenységben. Ennek a tevékenységnek az a célja, hogy segítsen megfeszíteni és rögzíteni a medenceizmokat, felgyorsítva a vérkeringést a területen. Csak meg kell tennie:

 1. Álljon egyenesen, és használja a széket támaszként.
 2. Guggoljon le, tartsa a háttámlát.
 3. Tegye az ülést a sarkára, és tartsa 5-6 másodpercig.
 4. Lassan álljon fel, és ismételje meg akár 10 -szer.

11 ok arra, hogy gyakoroljunk az egészségesebb és boldogabb prosztata érdekében

Egészséges prosztata

Az erősebb nem ritkán figyel a prosztata első fájdalmára. Hozzászoktak ahhoz, hogy mindent sztoikusan és “férfiasan” fogadjanak el, inkább elviselik a fizikai tüneteket, figyelmen kívül hagyva a riasztó jeleket. Az igazság az, hogy szinte minden 55 év feletti férfi égő érzést tapasztal vizelés közben. És senki sem biztosított a szexuális vagy merevedési zavarok ellen.

De ezek a panaszok krónikus és sokkal komolyabb problémákká válhatnak, ha nem kezelik őket időben. A felnőttkori tesztoszteron -termelés csökkenése a prosztata fokozatos növekedését okozza. Ez a folyamat szabályozható rendszeres gyakorlatokkal a prosztata harmóniája érdekében. Valamint az egészséges táplálkozásra való áttéréssel. Hangsúlyozza a zöld leveles zöldségeket és az egészséges növényi fehérjeforrásokat.

Könnyedén lecserélheti az edzőteremben a hagyományos gyakorlatokat a prosztata harmóniájára. Néhányuk, például a guggolás, nem különbözik a normál edzéstől. Segítenek abban, hogy bármilyen életkorban vonzó és jó formában maradjon.

A rendszeres testmozgás oka az egészségesebb prosztata és a boldog partner érdekében:

 1. Felgyorsítja a férfiasság szempontjából fontos anyagok és elemek anyagcseréjét és szintézisét.
 2. Kiváló formában fogja tartani magát, elkerülve a felesleges kilók felhalmozódását.
 3. Magabiztosabb leszel.
 4. Tudni fogja, hogy megtette a szükséges erőfeszítéseket a jó általános és szexuális egészség érdekében.
 5. Szabadon válaszolhat partnere minden meghitt vágyára.
 6. Könnyebb lesz a WC -be járás.
 7. Képes leszel élvezni az erős és férfias testet.
 8. Aktív marad.
 9. Megnyugtatja családját, hogy vigyáz magára.
 10. Élvezni fogja a jobb intim kapcsolatokat.
 11. Boldogabb leszel!

A testmozgás boldogabbá teszi a prosztatát és a nőt!

prosztata egészség, férfi

Tegyen meg mindent, hogy gondoskodjon a prosztata megelőzéséről és egészségéről. Így még sok év közös, meghitt élvezetét nyújthatja magának és partnerének. Ezt úgy teheti meg, hogy célzottan végez gyakorlatokat az egészséges prosztata érdekében. És megfelelő étrenden keresztül, kivéve a megnagyobbodott prosztata számára tiltott ételeket. Ha segítségre van szüksége – a piacon lévő természetes termékek mindig az Ön rendelkezésére állnak. Az ügyfelek kedvenc eszközei a normális vizeléshez és a szexuális boldogsághoz az Prostamin és a Big Size biokapszulák! Mindig számíthat rájuk!

További érdekes cikkeket talál blogunkon!