Az ízületi, hát- és derékfájás okai – Hogyan kezeljük 2023

Olvasási idő: 4 min

Az ízületi, hát- és derékfájás okai – Hogyan kezeljük 2021-ben

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a 45 év felettiek a leggyakrabban ízületi, hát- és derékfájástól szenvednek, ami azonban aggasztóbb, hogy a fiatal és aktív korúak körében egyre gyakoribb az ízületi gyulladás és az osteochondrosis. . Az ilyen típusú mozgásszervi panaszok megjelenésének okai számosak. Ezek közül a leggyakoribbak a növekvő torlódások. És azt is, hogy a legtöbben számítógép mögött dolgozunk.

A hát-, izom- és derékfájdalmak első tüneteinek jelenlétében többféle dolgot tehet. Először is végezzen könnyű fizioterápiás gyakorlatokat óránként – másfél órában. Mások számára is furcsán nézhet ki az irodában. De pozitívan is befolyásolhatod őket, ha bevonod őket. Ha a panaszok a nap hátralévő részében is fennállnak, használjunk gyógynövényeket az ízületek helyreállítására és a gyulladáscsökkentő ápolásra. Alkalmazza őket rendszeresen, teaként vagy borogatásként.

Szájon át bevéve nagyszerű módszert élvezhet az otthoni méregtelenítés és gyulladás eltávolítására is. Csökkentse tovább a stresszt jógával és meditációval. Arra is koncentrálj, hogy mit eszel. A felesleges lekvár, tészta és a káros zsírok köszvényt okoznak. Mindig kihasználhatja a bizonyítottan hatékony biotermékeket a beteg ízületek kezelésére. A FlexumGel spray-krém egyike azoknak, amelyek magas értékelést kapnak a vásárlói vélemények és a fórum megjegyzései között.

Melyek az ízületi, hát- és derékfájás fő okai? Fennáll az izomkárosodás veszélye? Hogyan kezeljük az ízületi gyulladás, az osteochondrosis és az osteoarthritis tüneteit?

Tudjon meg mindent a hát-, ízületi- és derékfájás megszüntetéséről alább!

Hát-, derék- és ízületi fájdalmak – amit tudnunk kell

Hát-, derék- és ízületi fájdalmak

A hát- és ízületi fájdalom nagyon gyakori probléma. Valószínűleg a saját válladon tapasztaltad, vagy hamarosan megtörténik. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben nincs miért orvoshoz fordulni. Ezt egyszerűen egy izom vagy szalag véletlenszerű terhelése okozhatja. Ezért folytassa szokásos napi tevékenységeit, és ne hagyja abba a mozgást.

A fizikai aktivitás és a testmozgás nem súlyosbítja a panaszokat. Még akkor is, ha eleinte kellemetlenséget tapasztal. Valójában mindaddig, amíg elkerüli a torlódást, ez hozzájárul a gyógyuláshoz. A gerinc a test egyik legerősebb része, rugalmasságot és erőt ad neki. 24 csigolyaként ismert csontból áll, amelyek egymás tetején helyezkednek el. Ezek között a csontok között vannak porckorongok, valamint nagyon erős szalagok és izomzat.

A farkcsontban lévők a hát alsó részén összenőttek. A gerincvelő az azt védő csigolyákon belül halad át. A koponya alján keresztül kapcsolódik az agyhoz, az idegeken keresztül pedig a test többi részéhez. Ezeket ideggyökereknek is nevezik. Az életkorral a gerinc szerkezetei elavulnak. A szerkezetek erősek maradnak, de a gerinc megkeményedik. Így jelennek meg az ízületi gyulladások különböző típusai.

Az ízületi fájdalom fő okai a következők lehetnek:

  • Az izmok és szalagok természetes sorvadása az életkor előrehaladtával;
  • Az elhízás jelenléte, amely túlzott stresszt okoz a gerincben és a csontokban;
  • Különféle krónikus betegségek, például Lyme-kór, pikkelysömör, köszvény, ízületi gyulladás vagy irritábilis bél szindróma;

Az ízületi és derékfájás 3 fő típusa

Fájdalom az ízületekben és a hát alsó részén

A derék- és nyakfájás a fizikai kényelmetlenség leggyakoribb okai közé tartozik. A fájdalom általában az izom-csontrendszeri problémák eredménye. Leginkább a gerinccel, beleértve a gerinc csontjait, a porckorongokat és az azt tartó izmokat és szalagokat.

Az alsó gerinc felülről a hát felső részén található gerinchez, keresztül pedig a medencéhez kapcsolódik. Az ágyéki gerinc rugalmas, lehetővé teszi a forgást, csavarást és hajlítást. Erőt ad – álláshoz, járáshoz és emeléshez. Így a hát alsó része szinte minden napi tevékenységben részt vesz. A deréktáji fájdalom számos tevékenységet korlátozhat, és súlyosan ronthatja az életminőséget.

A hát- és ízületi fájdalmak 3 fő típusa:

  • Helyi fájdalom. A derék bizonyos részén megjelenik. Ez a hátfájás leggyakoribb típusa. Az ok általában egy kis porckorongsérülés, ízületi gyulladás és izomficamok és -húzódások. Lehet állandó és fájdalmas vagy időszakos és akut.
  • Ragyogó fájdalom. A hát alsó részétől lefelé terjed a lábakon. A fájdalom lehet tompa vagy éles és intenzív. Általában csak a láb oldalát vagy hátsó részét érinti. Indikáció az ideggyökér-kompresszió, amelyet olyan rendellenességek okoznak, mint a porckorongsérv, isiász, osteoarthritis vagy gerincszűkület.
  • Átvihető fájdalom. Más helyen érződik, mint az azt sugárzó tényleges. Például néhány szívrohamban szenvedő ember fájdalmat tapasztal a bal karjában.

A következő 5 módszerrel sikeresen kezelheti és megszüntetheti a hát-, ízületi- és derékfájást:

#1. Akupunktúra és masszázs – Egy jól bevált módszer az ízületi fájdalmak ellen

A masszázs átmenetileg enyhítheti a derékfájást. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az akupunktúra és az akupresszúra ugyanolyan előnyökkel jár a szervezet számára. A csontkovácsok által végzett gerinckezelés megkönnyebbüléshez vezet. Főleg edzésprogrammal kombinálva. Ez nemcsak felgyorsítja az anyagcserét, hanem kellően fel is melegít. A Ortezan biomágneses talpbetét napi viselésének hatásai hasonlóak.

#2. Fektessen be egy kényelmes matracba – a minőségi pihenés megnyugtatja a hátát

Fektessen be egy kényelmes matracba

Kényelmes testhelyzetben, közepesen kemény matracon ajánlott aludni. Azok, akik a hátukon alszanak, párnát tehetnek a térdük alá. Az oldalukon alvó embereknek párnát kell használniuk, hogy a fejüket semleges helyzetben tartsák. Így nem dőlnek le az ágy felé vagy fel a mennyezet felé. Egy másik párnát kell helyezniük a térdük közé. És a combjuknak és a térdüknek enyhén hajlítottnak kell lennie. Ez fokozatosan enyhíti a hát- és derékfájást. Aki hason alszik, az folytathatja. Lefekvés előtt és ébredés után erősítse meg ízületeit HondroStrong biokrémmel.

#3. A hideg és meleg borogatás váltakozása az anyagcsere felgyorsítására

A meleg vagy hideg terápia alkalmazása segíthet a fájdalom és a gyulladás enyhítésében. A fizikai sérülés utáni első 2 napban hideg borogatás javasolt. Azért légy óvatos! A jeget nem szabad közvetlenül a bőrre felvinni. Tekerjük kötszerbe vagy törölközőre. Hagyja hatni 20 percig, tartsa szünetet, majd vigye fel további 20 percig 60-90 percig. Ez a folyamat többször is megismételhető az első 24 órában. Ha a tünetek krónikussá válnak, ugyanolyan időközönként meleg borogatást alkalmaznak. A FlexaFit még ezeknél a terápiáknál is jobban működik.

#4. Kerülje a túl nehéz tárgyak felemelését

ízületi gyulladás

Ha a fájdalom és a görcsök érzése még nem vált krónikussá, kezdje el kerülni a nehéz tárgyak emelését. Kérj meg valakit, hogy végezze el ezeket a tevékenységeket, amíg felépül. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen kerülnie kell a fizikai aktivitást. Éppen ellenkezőleg, segít a megfelelő mozgásban és bemelegítésben. Ha még gyorsabban szeretnél talpra állni – kend be a Flexosamine melegítő hatású bio-natural krémet.

#5. Korlátozza a kalóriákat és szabályozza súlyát!

A gerincet nem úgy tervezték, hogy nagy mennyiségű túlsúlyt hordozzon. Az egészséges testsúly megőrzése segít csökkenteni a stresszt és az ízületekre nehezedő nyomást. Az alakformálás kevesebb fájdalomhoz és jobb működéshez vezethet. Az Arthritis & Rheumatology folyóiratban megjelent tanulmány szerint a túlsúlyos vagy elhízott embereknél lényegesen nagyobb volt az ágyéki porckorong degeneráció. A gyorsabb fogyás, valamint az ízületi és deréktáji égető fájdalom megszüntetése érdekében a természetes Arthro Lab tablettákat is szedheti.

Mozgassa az ízületeket és a keresztet

térdfájdalom

A kellően koordinált és szisztematikus fizikai aktivitás hiánya sok gondot okozhat nekünk. A szervezet és a szervek normális működéséhez rendszeres, de könnyed testmozgás javasolt. Változtassa őket szórakoztató napi rituálé, hogy egészséges és fiatalos maradjon!

További érdekes cikkekért látogasson el blogunkra!